Nöt - Massor med nöt

Kul om Nöt

Roligt om nöt

De flesta livsmedelsbutiker som erbjuder nyttiga och hälsosamma nötter vilket gör att det är lätt att hitta bra och smidigt snacks när man vill ha något man står sig på. Här kommer det att dyka upp skojig och dråplig fakta om nötter och frön men även massor med intressant och kul saker att veta om de olika nötterna. Det är alltid bra att känna till en hel del om nötter och veta var man kan hitta fakta.

Olika nötter

Olika nötterDet finns även nötter som man inte kan äta utan som är tankenötter. En tankenöt är en klurig gåta eller ett problem som kräver att du får gnugga dina geniknölar d.v.s. hjärnan.

Nöt i kött

Nöt i köttKor, både manliga och kvinnliga kallas för nötdjur eller nötkreatur och köttet benämns nötkött. Detta kommer av att kor vara ett nyttigt djur, et så kallat nyttodjur vilket senare blev nyttdjur och slutligen nötdjur.

En tokig nöt

En tokig nötEn person som är riktigt dum eller puckad kan kallas för nöt. Detta kommer av att nötkreatur, kossor, inte är så smarta och allerta vilket gjorde att man då kallade lite slöa människor för ditt nöt.

Lustigt om jordnöt

Lustigt om kokosnötMer underfundiga kommentarer gällande mataffärer eller nöt kommer tas fram snarast.

Giftiga cashewnötter

Giftiga cashewnötterCashewnötter är både goda och hälsosamma men har du sett dessa skal eller frukt? Nej för frukten är giftig och tas alltid bort tidigt i processen.

Gamla valnötter

Gamla valnötterValnötterna är också en av den nöt som människor tros ha ätit under längst tid. Redan för 12000 år sedan konsumerades valnötter.


Mer fakta om nötter, fröer och mandlar

Nedan kan du läsa massor med nyttig information om nötter av alla sorter men även om fröer och hårda frukter.
Meny - Nöt
Till förstasidan på www.nöt.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
MandlarCashewMacadamiaChiafrön